Sandman Deluxe bog 2 (Forlaget RW)

Besvar
Noname
Brugerniveau 5
Brugerniveau 5
Indlæg: 2471
Tilmeldt: 24. aug 2007, 17:33

Sandman Deluxe bog 2 (Forlaget RW)

Indlæg af Noname »

Sandman Deluxe bog 2
s1.JPG
Forfatter: Neil Gaiman
Tegnere: Mike Dringenberg, Malcolm Jones III, Chris Bachalo, Michael Zulli, Steve Parkhouse

Endnu engang hopper vi ombord i Neil Gaimans prisbelønnede mesterværk. I den første bog blev vi præsenteret for Sandman, hvordan han var blevet taget til fange, og hvordan han slap fri, hans verden, noget af hans familie samt diverse andre personer fra universet. I denne bog er der derfor ikke brug for så meget fokus på Sandman, da vi jo er blevet præsenteret for ham, og der er derfor blevet gjort meget mere ud af selve historierne, samt persongalleriet i disse.
s2.JPG
Vi følger én eller flere personer i flere forskellige historier, men samtidigt er vi også blevet gjort opmærksom på at Sandman mangler nogle personer i sit rige, eller at der er noget andet der mangler, eller ikke er som det skal være. Umiddelbart kan man godt sidde og undre sig over hvad historierne egentligt går ud på, hvad pointen er, og hvordan Sandman skal passe ind i billedet, men det hele kommer selvfølgelig til at give mening til sidst.

Normalvis når man læser en historie fra f.eks Anders And, Asterix eller Batman, så har man en formodning om hvad historien handler om, og hvad den vil ende med. Det har man bare ikke her, man er fuldstændig på bar bund, og sandsynligheden for at man har gættet det hele forkert er ret stor. De her historier er ualmindeligt godt skruet sammen, og man skal altid lige læse en side mere inden man lægger bogen fra sig ...fordi det kommer man til, der er læsestof til mange timer i denne bog.
s3.JPG
I den første historie ser vi to stammekrigere der vandrere i ørkenen, en ung og en gammel, og de går imod et bestemt sted, et sted hvor der engang har lagt en by af glas. Det sidste den unge mand mangler i et ritual, der skal gøre ham til en mand, er at finde et stykke glas, i sandet hvor der engang har lagt en by. Når han finder glasset vil den ældre fortælle ham en historie, som han så selv skal fortælle videre engang. Den historie der bliver fortalt giver os oplysninger om Sandman.
s4.JPG
I den næste historie starter vi med at møde endnu et af Sandmans familiemedlemmer, nemlig Begær. Vi møder også Rose og hendes mor der i fly er på vej til England på grund af et brev Roses mor har fået. Der begynder hurtigt at ske underlige ting og sager, og Rose tager til Florida for at lede efter hendes bror, som hun ikke har set i syv år. De beboerer der bor i den udlejningsejendom hun flytter ind i er mildest talt underlige, men den ene, der hedder Gilbert, vil gerne hjælpe Rose med at finde hendes bror. Vi møder en anden person som har overtaget Sandmans plads imens han var holdt til fange, og vi møder også de personer som mangler i Sandmans rige. På et tidspunkt overnatter Rose og Gilbert på et hotel, hvor der næste dag skal afholdes en messe. Det viser sig at denne messe er et undercover mødested for stort set samtlige seriemordere og massemordere, hvilket kommer til at give nogle uforudsete problemer.
s5.JPG
s6.JPG
Der er også en historie hvor Sandman og hans søster, der jo er døden, er tilbage i middelalderen. De overhører en samtale på den lokale kro hvor en mand sidder og råber op om at han ikke ønsker at dø, og at han mener at folk kun dør, fordi alle andre gør det, så han vil i al fald prøve på at undgå at dø. Sandman beder sin søster om at lade være med at tage manden, og han aftaler at mødes med ham hver gang der er gåer 100 år. Vi følger manden og Sandmans møder igennem 600 år indtil vi når op til nutiden.

Det her er en af RW’s Deluxe udgivelser, altså er den med sine 18,5 x 28,2 større end de almindelige bogudgivelser. Bogen er i hardcover og indeholder Sandman # 9-16 og er på 264 sider. Der er to siders indledning af Clive Barker. Bagerst i bogen er Neil Gaimans indledning til ”A Gallery of Dreams” samt 33 sider med billederne der var i denne udgivelse.

Der er vel ikke så meget at sige til det her, ud over at det selvfølgelig er med god grund Sandman serien er prisbelønnet, og har opnået popkulturel status. Der er mange forskellige tegnere på serien, men de gør det alle godt.


6/6 – Seks ud af seks mulige
Besvar