Batman bog 2 (Forlaget RW)

Besvar
Noname
Brugerniveau 5
Brugerniveau 5
Indlæg: 2471
Tilmeldt: 24. aug 2007, 17:33

Batman bog 2 (Forlaget RW)

Indlæg af Noname »

Batman bog 2 : Uglernes by
batman-2-1.jpg
Forfatteren er Scott Snyder, bortset fra nogle få sider i Batman # 12 hvor det er James Tynion IV, James er også medforfatter til Batman Annual # 1. Tegneren er Greg Capullo med undtagelse af Batman # 12 hvor Becky Cloonan og Andy Clarke har tegnet, samt Batman Annual # 1 hvor tegneren er Jason Fabok og til bi-historien i Batman # 9-11 er forfatterne Scott Snyder / James Tynion og tegneren er Rafael Albuquerque.
batman-2.jpg
Endelig kom den, den længe ventede fortsættelse til Uglernes domstol, en af de fedeste Batman historier i nyere tid. Vi får her afslutningen på historien, som strakte sig over Batman New 52 # 1-11.
batman-2-3.jpg
I Batman bog 1 stiftede vi bekendtskab med Uglernes hemmelige broderskab, et ældgammelt syndikat, der i rigtigt mange år har holdt til i Gotham, men altid opereret fra det skjulte, og aldrig er blevet opdaget. Bruce Waynes planer om renovering og nybyggeri i Gotham falder imidlertid ikke i god jord hos broderskabet, og et angreb bliver sat ind. Bog 1 slutter med at en hel hær af Ugler bliver sendt ud for at generobre Gotham og dræbe Bruce Wayne.
batman-2-4.JPG
Historien er en direkte fortsættelse af bog 1 og starter med at vi ser Bruce Wayne i Wayne palæet, hvor han restituerer oven på den hårde medfart han fik da han var spæret inde i Uglernes labyrint. Den hær af Ugler vi ser flyve ud til sidst i bog 1 sætter et direkte angreb ind på Wayne palæet.
batman-2-5.jpg
Det vilde angreb fra den talstærke hær af Ugler gør at Bruce nu får nok af Ugler og Uglernes domstol, og beslutter sig for at sætte et modangreb ind.
batman-2-6.jpg
Hvor bog 1 havde fokus på Uglernes angreb på Batman, har bog 2 fokus på Batmans angreb på Uglerne. Snyders Batman er rå, men også menneskelig, som vi så da han næsten blev sindsyg i Uglernes labyrint, og angrebet mod Wayne palæet var dråben der fik bægeret til at flyde over. Bruce bliver rasende, og går øjeblikkeligt i krig med Uglerne.

Det anbefales at genlæse bog 1 før læsning af bog 2, da Snyder har lagt en del spor, som begynder at give mening i bog 2.
batman-2-7.jpg
batman-2-7.jpg (69.75 KiB) Vist 1622 gange
Det er svært yderligere at komme ind på handlingen uden at komme til at afsløre for meget, men hvis du tror du ved alt om Bruce Wayne / Batman og Thomas og Martha Wayne, så tro om igen, fordi der bliver rokket fundamentalt ved nogle ting i denne historie.
batman-2-8.jpg
Slutningen på historien med Uglernes domstol er i Batman # 8-11, men efter # 8-9 som bogen starter med kommer Batman Annual # 1 som indeholder en historie med Victor Freeze - Øv ...den historie skal bare læses hurtigt igennem, så vi kan komme videre med historien med Uglerne ...det viser sig dog hurtigt at være en forkert draget konklusion. Den historie er virkelig fed, manden er jo sindsyg – totalt skingrende skør. Foruden selve historien får vi også hans oprindelseshistorie samt oplysninger om hans barndomsår.
batman-2-9.JPG
I Batman # 9-11 kører der også en historie der hedder ”The Fall of the House of Wayne”. Historien er blevet stykket sammen til en samlet historie i denne bog, og kommer efter historien med Uglerne. Vi er her langt tilbage i tiden, og historien handler om Alfreds far – Jarvis Pennyworth, Thomas og Martha Wayne, en treårig Bruce Wayne og Uglerne, som det jo er gået op for de fleste allerede eksisterede dengang.
batman-2-10.jpg
Efter denne historie kommer Batman # 12 som handler om et ungt søskendepar og deres møde med Batman. Batman redder søskendeparret fra øretæver, og har fat i kraven på Tiger Shark, der styrer én af de fem bander der står for al smugling ved den jernbane, hvorfra en af Uglernes snigmordere var kommet op i Wayne Tower, men ellers er det ret meget en stand-alone-story der fokuserer på søskendeparret.

Batman bog 1 og Batman bog 2 er et must have! De indeholder tilsammen en af de fedeste Batman historier der er blevet lavet i lang tid. Der er blevet gjort meget ud af at fortælle at Uglernes domstol har eksisteret i mange år, så det er næppe sidste gang vi hører fra dem, og der kommer nogle nye oplysninger frem angående Wayne familien, hvilket gør at historierne er ret vigtige. Plot og tegninger er i top, og det er tydeligt at se at DC har gjort sig umage for at finde et rigtigt godt makkerpar til at relancere Batman titlen.

Det eneste der forhindrer denne udgivelse i at score topkarakter er at den selvfølgelig ikke kan stå alene, da den er en fortsættelse af Batman bog nr 1, samt at historien fra Batman # 12 ikke er specielt god.

Bogen er i hardcover, er på 208 sider, og indeholder Batman New 52 # 8-12 samt Batman New 52 Annual # 1.


5/6 – Fem ud af seks mulige
Besvar