How to fix Comic books!

Jakobsen
Brugerniveau 3
Brugerniveau 3
Indlæg: 570
Tilmeldt: 23. mar 2009, 14:02

How to fix Comic books!

Indlæg af Jakobsen »

Der er flere der har spurgt om hvordan man kan fixe gamle album og blade og få dem til at se lidt pænere ud eller i hvertfald redde dem fra bladdøden. Så her kommer lidt efter lidt et kursus i restaurering og reparation af gamle album og blade. Her er kapitel 1 :D

Bogbinderkursus

VÆRKTØJ
Godt værktøj er en nødvendighed og det koster ikke ret meget og holder i lang tid. (Foto) Beskrevet fra højre. Køb en skalpel på appoteket, de koster forskelligt alt efter kvalitet, og køb de spidse blade. Den er uunværlig til at rette småskader osv. Falseben er vigtigt de koster ca 15-20 kr. bruges til at klemme, trykke osv. Køb en malerspartel (Bruges normalt til at spartle oliemalerier) men idéel til at fjerne snavs og klistermærker. 3 forskellige pensler af den billige slags til at smøre lim på papir. Limstift, printerpapir, og bogbinderlim. Det kan købes på nettet og koster ca 75-100 kr for en hel liter. Det er vigtigt at du køber BOGBINDERlim – fordi limen er vandopløslig og smidig når den er tør. Det betyder at reparationer i bogrygge forbliver flexible når de er limet og restaurerer man noget gammelt – så kan limen fjernes igen og man har ikke ødelagt noget for evigt.

Lidt senere udvider vi værktøjs kassen, fælles for alle værktøjer – de koster ikke meget at anskaffe! Så der er ingen grund til IKKE at gøre det.

REGLER
Regler for reperationer af tegneserier og bøger og alt bogarbejde i det hele taget. TAPE er fuldstændig forbudt! Selv om der reklameres med at tapen er til nænsom restauration – så er al tape ødelæggende for bøger og papir. BRUG ALDRIG TAPE under nogen omstændigheder!!! Man kan også købe papirtape til reparation – det er også aldeles forbudt. Det meste tape indeholder syre og olie, som skader papiret og den lim der er påført er permanent.
Et andet falsk råd der florerer, er at man skulle kunne stryge krøllet papir glat med et varmt strygejern – det er absolut FORBUDT! BRUG ALDRIG STRYGEJERN på papir. Stryger man papir er det samme som at riste et stykke brød på en brødrister – man påfører papiret en sprød skorpe som man ikke lige kan se i første omgang, men efter noget tid bliver papiret skrøbeligt og knækker let – fordi det er blevet bagt! Papir er lavet af en dej – papirmasse – der er tørret langsomt, for at papirfibrene skal kunne holde. Selvfølgelig – alt efter hvor meget varme – men gør det hellere rigtigt, det giver også et bedre resultat. Hvordan du gør, kommer senere.

Restaurerer man hæfter og bøger rigtigt sker der ikke noget – og restaureringen skulle gerne få hæftet til at se bedre ud og holde længere. UDEN at ødelægge det! Derfor kommer her en række råd og professionel vejledning og eksempler.
Vedhæftede filer
bill1.jpg
Noname
Brugerniveau 5
Brugerniveau 5
Indlæg: 2471
Tilmeldt: 24. aug 2007, 17:33

Re: How to fix Comic books!

Indlæg af Noname »

Noget der bestemt heller ikke pynter er klistermærker / rabatmærker. Mange af disse kan dog fjernes ved brug af rensebenzin, som der også kan bruges til at fjerne en del tape. Rensebenzinen opløser limen og grunden til den kan bruges på papir er at den hurtigt fordamper. I nogle tilfælde vil papiret have taget så meget skade af klistermærker / tape at det ikke kan lade sig gøre at fjerne det igen, men det vil man hurtigt opdage, fordi så er det helt umuligt at få til at give sig.
Brugeravatar
GoogaMooga
Brugerniveau 7
Brugerniveau 7
Indlæg: 22977
Tilmeldt: 17. feb 2005, 21:38

Re: How to fix Comic books!

Indlæg af GoogaMooga »

Noget kraftigere papir, men jeg har da strøget mange bagstykker til CD, der var fugtskadede. De bliver næsten alle helt glatte og som nye igen, og flere år efter er der ingen tegn på "skørhed" i papiret. Måske har det noget at sige, at papiret ligger i pres mellem bakke og æske. :?:
"It's a mod, mod, mod, mod world, luv!" -- Twiggy
Jakobsen
Brugerniveau 3
Brugerniveau 3
Indlæg: 570
Tilmeldt: 23. mar 2009, 14:02

Re: How to fix Comic books!

Indlæg af Jakobsen »

Både klistermærker og vandskader kan rettes og jeg skal nok komme med hvordan man gør det rigtigt - jeg tager lige lektionerne fra den lettere ende - men som kommentar til ovenstående - hvad rensebenzin ikke kan klare kan for det meste Xylen klare... :wink:
Vandskader klares IKKE med strygejern - men med vand, man smider papiret i en vandopløsning og tørrer det med papir, mens det er i press. Men mere om det senere. :)
Jakobsen
Brugerniveau 3
Brugerniveau 3
Indlæg: 570
Tilmeldt: 23. mar 2009, 14:02

Re: How to fix Comic books!

Indlæg af Jakobsen »

Løse albumsider

Typisk problem ved billigt producerede album, at siderne efterhånden skrider ud af ryggen på grund af limen er tørret ud. Alt efter hvor stor skaden er kan det sagtens repareres.

Brug enten limstift eller bogbinderlim til de enkelte løse sider og dæk den foregående side af med printerpapir, så du får en pæn lige limstreg på ca. 1 - 1,5 mm. Bruger du limstift, får du ikke helt den samme flexibilitet, men det gør ikke så meget hvis det bare er et par sider. Fjern Printerpapirafdækningen og montér 1 side af gangen. Tålmodighed er en dyd!

Har ryggen helt eller delvist sluppet – så flå den helt fra indholdet, så du kan komme til at lime på ny. Fjern gamle tørre limklumper med spartelen og afdæk igen med printerpapir. Denne gang skal ryggen genlimes med Bogbinderlim, smør på med pensel og afdæk til ca 2 mm på hver side af rygpappet.

Efter limningen, fjern afdækningen og luk bogen stramt sammen og ret ryggen til med falsebenet – den kan rette ”krumme” rygge ud! Derefter skal bogen lægges i pres mellem en god stak tunge bøger. Lad den tørre et døgn.

Tegneseriealbum hvor alle sider er så løse at de nærmest skal limes hver for sig, og hvor limen nærmest ligner harpiks – skal man overveje om det ikke vil være billigere eller nemmere at finde et bedre eksemplar. Alt kan laves men det er ikke altid der er umagen værd. Hvordan man gør kommer lidt senere.
Vedhæftede filer
nn.jpg
002.jpg
003.jpg
006.JPG
005.jpg
007.jpg
Asger Pedersen
Brugerniveau 3
Brugerniveau 3
Indlæg: 876
Tilmeldt: 28. sep 2006, 22:53
Geografisk sted: Le grand de l'Oiseaux a la Gare

Re: How to fix Comic books!

Indlæg af Asger Pedersen »

Der var nogle år, hvor mange albums var så dårligt limet, at de faldt fra hinanden efter få læsninger, det gælder bl.a. en del Tintin-albums i danske førsteudgaver, f.eks. 'Tintin i Sovjet', dem kunne jeg godt tænke mig at give en ny limning efter den metode med bogbinderlim. Vil følge med i kurset!
Don't take life serious, it ain't nohow permanent.
Pogo Possum

www.willy-centret.dk
Brugeravatar
Lasborg
Brugerniveau 1
Brugerniveau 1
Indlæg: 44
Tilmeldt: 19. feb 2014, 09:23

Re: How to fix Comic books!

Indlæg af Lasborg »

Man kan også komme ud for trade paperbacks som taber siderne eller hvor omslaget ikke er limet godt nok på.
Her er det være at bemærke at de mange gange er limet med varm lim. Det betyder at man kan putte bogen i sådan en maskine til at lave omslag til præsentationer eller kompendier, den varmer limen op som så fordeler sig og limer siderne fast igen, det tager ingen tid og det burde være til at finde i ethvert kopicenter, kopurum på uddannelsesinstitutioner eller større virksomheder.
Dansk tegneseriepodcast: http://Tegneseriesnak.podbean.com
Jakobsen
Brugerniveau 3
Brugerniveau 3
Indlæg: 570
Tilmeldt: 23. mar 2009, 14:02

Re: How to fix Comic books!

Indlæg af Jakobsen »

Fjern Klistermærker mm.

Tegneseriernes 2 fjender er kuglepennen og tape/klistermærkerne! Vi begynder med klistermærkerner. Køb rensebenzin og gennemvæd merkatet med lidt køkkenrulle, derefter brug spartelen til at få dem fri med. Man fristes til at bruge neglene fordi de jo er tættest ved hånden, men man er tilbøjelig til at efterlade mærker i papiret. Er klistermærket mere genstridigt – så gennemvæd et stykke køkkenrulle i benzin og læg det på mærket og læg bladet med køkkenrulle ned i en plastpose nogle minutter – plastposen forhindre at benzinen fordamper og lader den virke længere. Hjælper det stadig ikke – så må skalpellen frem! Rids forsigtigt klistermærket med skalpellen så benzinen kan løbe ned i revnerne og opløse limen – i plastposen igen og gennemvæd også bagsiden. I øvrigt, brug et par billige latexhandsker når du arbejder med benzin, det opløser fedtstoffet i din hud – så dine fingre kan blive tørre og hvide, hvis du får benzin på fingrene.
Er den stadig genstridig – så skift over til Xylen, som kan købes på appoteket eller Matas. Sørg for udluftning – xylen er giftigt! I stride tilfælde kan man også bruge en pensel til at mætte klistermærket med benzin og fjerne små stumper ad gangen – det kan tage tid – så overvej om det er umagen værd! - På den anden side kan man også nå til ét punkt i sit liv, hvor ens stædighed tager magten! Men overvej om det er 5 liter benzin værd!

Tape fjernes på samme måde og er dog i de færreste tilfælde så strid. Men til gengæld kan gammel tape have efterladt brune plamager og olien gennemvædet papiret. Når tapen er væk rens med rensebenzin og gennemvæd for at opløse limresterne. Er limen klistret og fugtig er det bare at blive ved med at gennemvæde med benzin. Olien fra limen kan have gennemvædet papiret og efterladt skader, så papiret virker helt gennemsigtigt – fyld masser af kartoffelmel på stedet og læg forsigtigt i pres – kartoffelmelet vil langsomt suge olien ud af papiret – men det kan tage uger! Skift kartoffelmelet hver dag.
Er tapen derimod tørret ud og har efterladt skorper i brun lim på papiret – kan noget af det forsigtigt skrabes af med spartelen eller skalpellen. Det kan være umuligt at fjerne helt. Alternativt kan en vask af papiret måske fjerne en del. Hvordan man vasker papir kommer senere.

Poul og Bjarne og Yrsa og lille Lise kan være irriterende møjunger der absolut skulle skrive deres navn med kuglepen – eller tegne krusseduller i margin af bladene. En vatpind med sprit kan i nogen tilfælde fjerne lidt. Brug først falsebenet til at glatte papiret – kuglepen efterlader tit en ”grøft” prøv så med en vatpind og lidt sprit. Alternativ kan en blødt plastic viskelæder fjerne en del. Men pas på at viskelæderet ikke ”æder” papiret. Og igen er tålmodighed en dyd!

Er vi nået dertil hvor alt slår fejl, er en sidste mulighed Acetone – både til tape klistermærker og kuglepen – det skader ikke umiddelbart papiret – men kan fjerne trykfarven – så prøv dig frem. Det er ofte nødvendigt at vaske papiret bagefter. Start med at bruge en vatpind!

Slår det fejl – så find lille Lise og konfrontér hende med bardommens uopretlige vandalismer! :twisted:
Vedhæftede filer
bog.jpg
Jakobsen
Brugerniveau 3
Brugerniveau 3
Indlæg: 570
Tilmeldt: 23. mar 2009, 14:02

Re: How to fix Comic books!

Indlæg af Jakobsen »

Næste lektion kan begynde :)

Restaurering af et slidt og ødelagt blad

Vi tager et eksempel og følger. Her er et Anders And blad fra 1949. I god stand kan bladet være flere tusinde kroner værd, men i denne stand er bladet kun ca. et par hundrede kroner eller nærmest intet værd. Men det er stadig et originalt blad fra 1949 – så, synd at smide ud. Og derfor kan man sige at en restaurering kan ikke gøre bladet mindre værd end det er i forvejen. Restaurerede blade er naturligvis mindre værd end et perfekt originalt blad, men omvendt er det jo udseenet og læsbarheden der er mest værd. Første step, er at kikke grundigt på bladet og overvej restaureringen – hvad vil jeg med bladet? Skal det ligne et nyt blad? - eller skal det holdes så originalt som muligt – eller andet?

Mens man tænker lidt over det, kan man jo begynde at fjerne snavs og tape og hvad der ellers er af overraskelser... Med andre ord – fjern alt det der IKKE hører til bladet oprindeligt.

Bill 1. Bladet er ”very very poor” = dårlig stand, det er tapet sammen og bladet er beskåret og er derfor mindre end et originalt blad. Øverste hjørne af bladet mangler.
Bill 2. Bagsiden er farvelagt med oliekridt og omslaget har for længst sluppet indholdet.
Bill 3-4-5-6 indholdet er flosset og krøllet og tapet sammen. Omslaget er klistret sammen med gammelt stofplaster på indersiden.
Bill 7. Tapen har efterladt olieplamager på indholdet, så det virker gennemsigtigt og der er syltetøjrester på siderne. Klipsene i ryggen er for længst rustet væk.

Da bladet også er beskåret har jeg besluttet at det skal ende med at blive indbundet sammen med andre restaurerede blade til en bog med hele årgang 1949. Derved får bladet igen værdi. Indbundne blade er dog en del mindre værd, men i dette tilfælde kan bladet aldrig komme til at fremstå i samme format som de andre i en samling. Men en flot indbundet årgang 1949 kan sagtens fremstå som en lækker sag. Specielt når så dårlige blade kan friskes op.

Jeg vil vise restaureringen af 2 blade – det andet blad har en del andre skavanker – som inkluderer nogle andre processer. Den tager vi senere.
Derefter viser jeg hvordan man indbinder bladene til en superflot bog i Hardcover.

Lidt mere værktøj og materialer

Vi skal bruge en malerpensel, blød, køb et stykke japanpapir i en hobby forretning. Køb noget vandmaling/farvelade – næsten ligegyldigt hvad og det behøver ikke at være dyrt. Et Steadler viskelæder, en underkop til lim og farve. Samt en stållineal og et skæreunderlag – kan også bare være et stykke tykt pap – dog ikke bølgepap. (Begynd også at lede efter gamle papirstykker fra alle mulige gamle gulnede blade – stumper og stykker kan bruges senere)
En god idé er at købe et henkogningsglas til at hælde bogbinderlimen over i – det holder bedre med et helt tæt låg. Køb en blød lille kunstmalerpensel – koster ca 20 kr. - eller et sæt koster tit en 50'er. En stak gamle aviser – en rulle gazebind, fra Falck-kassen samt nogle vatpinde og en neglefil! Du skal bruge forskellige andre ting undervejs – men alt sammen kan let findes.
(Det lyder som indledningen på et Olsenbande kup, men planen skal nok virke – vent og se) :D
Vedhæftede filer
001.JPG
003.JPG
005.JPG
006.JPG
007.JPG
002.JPG
Jakobsen
Brugerniveau 3
Brugerniveau 3
Indlæg: 570
Tilmeldt: 23. mar 2009, 14:02

Re: How to fix Comic books!

Indlæg af Jakobsen »

Restaurering

Tag bladet fra hinanden og pas godt på alle stumper der måtte falde af undervejs. Så begynder arbejdet og husk tålmodighed er en dyd!!

Fjern tape og lim med rensebenzin på et stykke køkkenrulle, brug skalpel eller spartelen til at få tape og lim fjernet. Vi åbner bladet på midtersiderne og tager et opslag ad gangen. Rensebenzinen fjerner i dette ret svære tilfælde, ikke olien fra tapen. Når tape har siddet på papir i 25 år smelter den og olien i limen trænger ud i papiret. Men Rensebenzinen løsner plastic filmen og fjerner limrester. Fortsæt med rensebenzinen til bladet er fri for tape og lim.

Oliepletterne fjernes med sprit. Men det tager tid og kræver flere behandlinger. Tag en vatpind og brug den til at pensle sprit på den olierede flade, lad den virke og brug rigeligt – tjek samtidig at spritten ikke ødelægger trykfarven. Spritten kan efterlade skjolder – sørg for at duppe med køkkenrulle, derved kan man også presse olien lidt ud af papiret og derved undgår man skjolder. Man behøver ikke at lade papiret tørre mellem hver behandling – men undgå helt at opløse papiret. Sprit kan fjerne det meste. I dette blad er der så meget olie at det ikke kan lade sig gøre at flerne det hele, men man kan fjerne mere end halvdelen og derved stoppe at det spreder sig.
Vedhæftede filer
001.JPG
003.JPG
013.JPG
014.JPG
015.JPG
Documensony
Indlæg: 1
Tilmeldt: 30. mar 2016, 18:10

Re: How to fix Comic books!

Indlæg af Documensony »

Meget spændende. Meget fine fotos.
Jakobsen
Brugerniveau 3
Brugerniveau 3
Indlæg: 570
Tilmeldt: 23. mar 2009, 14:02

Re: How to fix Comic books!

Indlæg af Jakobsen »

Næste lektion

Alle siderne gennemgås med et viskelæder for evt. at fjerne snavsede pletter og tiltegninger. Når alt snavs der er muligt er fjernet, så kan den egentlige restaurering begynde. Da dette blad skal indbindes, skal alle siderne limes i ryggen for at holde i en bog. Derfor sprætters alle ryggene op så bladet nu består af enkeltsider. Nogle af siderne er krøllede. De skal rettes ud. Find en underkop med vand og brug den store brede pensel til at male lidt vand på siderne. Det må ikke helt gennemvæde papiret – kun fugte ganske let. Glat ud og derefter skal siden i pres. Lav en sandwich – nederst et stykke pap, to stykker avis, et stykke printerpapir – så siden der skal tørres, et stykke printerpapir over, to stykker avis og et stykke pap – og til sidst en stak bøger. Lad den tørre i 2 minutter skift aviser og printerpapir og lad den tørre et par timer.

Efter denne tur er papiret afstresset, papirfibrene har fundet sin rette plads igen, fordi vandet blødgør dem.

Når alle siderne er rengjorte og rettet ud, kan vi begynde at reparere skader på siderne med Japanpapir.

Japanpapir er et meget tyndt men enormt stærkt stykke papir. Det skyldes de lange og stærke fibre papiret består af. Der findes forskellig slags og navne kan være forskellig i forskellige butikker. Men papiret skal være tyndt og strukturet helt ren og når man river papiret over skal det virke holdbart. Nogle forveksler med silkepapir som er meget skrøbeligt og bruges mest af blomsterhandlere til at pakke buketter inde i – eller til flasker. Men det kan ikke bruges. Japanpapiret bliver næsten gennemsigtigt når det bliver limet på de svage steder på siderne. Klip ikke små stykker ud og lim på, men riv dem i stedet. River man japanpapiret ud i små passende lapper, der passer til reparationen – ses de ikke så tydeligt. Lad gerne enderne stikke ud fra papiret og klip til når det er tørt. Brug bogbinderlim og en lille pensel. Tag en lille smule lim på en underkop og fortynd den med vand ca 25% - så du får en meget levende og tynd lim, påfør kun ganske lidt på Japanpapirlappen og brug spartlen til at lægge det på skaden. Øv dig lidt først – japanpapir er meget levende og svært at arbejde med. Men når man først finder rytmen går det faktisk hurtigt. Når lappen er lagt på, så glat den ud med spartelen eller en ren og tør pensel og læg et stykke plastic over – men brug et glat stykke, ellers hænger det fast og du har limet hele skidtet sammen – man kan bare klippe en plasticlomme til et ringbind i små stykker, sæt en tung ting på i 1-2 minutter mens det tørrer. Disse reparationer tørrer enormt hurtigt – selv om bogbinderlimen er blandet op med 50% vand. Men husk at sparre på limen, men sørg også for at den er jævnt fordelt i et mikrotyndt lag! Efter et par minutter fjernes plastikken og lad limningen lufttørre. Begynder papiret at bule så læg det i pres igen et par minutter.

Lim selvfølgelig lapperne på der hvor de generer mindst – på overside eller underside. Hvis der er en revne så kan man med spartlen rette de små rynker på skaden og ”modellere” samlingen sammen mens limen stadig er våd.
Indholdet i Anders And bladet er trykt på tyndt papir, derfor bruger vi japanpapir til at reparere med – på omslaget kan vi nøjs med at komme lim på revnerne i papiret – simpenthen fordi omslagspapiret er meget tykkere. Men omslaget tager vi bagefter.

Når siderne er restaureret med japanpapir, skal siderne limes sammen til et blad igen. Start med de bagerste sider og arbejd frem, renskær evt den flossede ryg, så afstanden mellem kanten af papiret og der hvor billederne starter er nogenlunde ens. I dette tilfælde har bladet her, mere rygmargin på de forreste sider – vent med omslaget. Lav en limstreg på ca 1 – 2 mm og brug et stykke printerpapir som afdækning og brug den tynde blanding af lim. Da ryggen holdes af 1-2 mm limkant er det i de fleste tilfælde ikke nødvendigt at restaurere rygkanten af papiret – den skal nok holde. Og her kan man igen stille og roligt få alle flapper og afriv i den slidte ryg til at nå sammen igen. Når alle sider er samlet – eller hvis man holder pause skal ryglimningen i pres under samme sandwich som sidst – til det er tørt. Når du limer siderne sammen så husk at kikke på de enkelte sider og læg siderne på således at billederne flugter med hinanden sidevis – det gør ikke så meget at siderne ikke passer med den foregående, bladet skal beskæres igen. Brug et stykke papir til at lime på – når du er færdig kan man let fjerne bladet fra underlagspapiret selv om det hurtigt bliver fyldt med lim. Læg i pres et døgnstid når alle siderne er limet. Kik evt. til det en gang imellem, og tjek at avis og papir skal skiftes til et nyt tørt stykke.


Nu har bladet været i pres et døgnstid og begynder nu at ligne et fladt blad. Er der folder der stadig driller lidt så fugt dem lidt og læg i pres igen til de er tørre. Da den første side i dette blad var så beskadiget, har jeg valgt at forstærke den og har fundet et stykke gammelt papir som jeg limer på. Det passer fint i papirfarven og pynter lidt på helhedsindtrykket. Til sidst har du et stærkt og fladt blad. Nu mangler vi bare omslaget.
Vedhæftede filer
004.JPG
005.JPG
016.JPG
017.JPG
018.JPG
019.JPG
020.JPG
024.JPG
026.JPG
049.JPG
Brugeravatar
Robin
Brugerniveau 5
Brugerniveau 5
Indlæg: 4703
Tilmeldt: 5. mar 2008, 20:30
Geografisk sted: Bathulen

Re: How to fix Comic books!

Indlæg af Robin »

IMPONERENDE! Ikke mindst tålmodigheden! Og tak for superinfo.!


mvh.
Så bli'r det ikke meget bedre - desformedelst!!! Ihvorvel!!!
Jakobsen
Brugerniveau 3
Brugerniveau 3
Indlæg: 570
Tilmeldt: 23. mar 2009, 14:02

Re: How to fix Comic books!

Indlæg af Jakobsen »

Restaurering af omslaget.

Da bladet er bestemt for indbinding kan vi lige så godt sprætte ryggen op og behandle for og bagside separat. Men ryggen var i dette tilfælde klistret sammen med stofplaster. Rensebenzin kan ikke opløse den tørre lim. Limen er heldigvis blevet så tør at man forsigtigt kan trække stoffet af. Tilbage er limen. Den kan skrabes forsigtigt af med spartelen, specielle genstridige steder kan skalpellen bruges som skraber. Lille Lise har sandelig også haft travlt med at tegne og farvelægge, det fjernes med et viskelæder. Små pletter kan fjernes med skalpel eller spartel. Efter en tur med viskelæder, ser det faktisk helt hæderligt ud.
Vedhæftede filer
004.JPG
007.JPG
007.JPG (97.44 KiB) Vist 10175 gange
010.JPG
010.JPG (76.94 KiB) Vist 10175 gange
016.JPG
016.JPG (77.81 KiB) Vist 10175 gange
017.JPG
017.JPG (82.69 KiB) Vist 10175 gange
018.JPG
018.JPG (76.48 KiB) Vist 10175 gange
Brugeravatar
Berti Stravonsky
Administrator
Administrator
Indlæg: 9854
Tilmeldt: 7. jul 2004, 22:26
Geografisk sted: Aldrig mere Ærø
Kontakt:

Re: How to fix Comic books!

Indlæg af Berti Stravonsky »

Enig med Robin. Wauu for et arbejde og hold da vimmer for en tålmodighed. 1000 tak for dine postings. Meget lærerigt.
Besvar