Ms. Marvel, bind 2: “Generation hvad nu?”

Besvar
Brugeravatar
Robin
Brugerniveau 5
Brugerniveau 5
Indlæg: 4691
Tilmeldt: 5. mar 2008, 20:30
Geografisk sted: Bathulen

Ms. Marvel, bind 2: “Generation hvad nu?”

Indlæg af Robin »

Ms. Marvel, bind 2: “Generation hvad nu?”


Ms. Marvel 2 Pict..jpg


Nogenlunde sammenfaldende med The Marvels filmens premiere i biograferne blev bind 2 om Ms. Marvel, Kamala Khan, sendt i handlen. I filmen er der 3 ”Ms. Marvel” den ene godt nok Captain og den anden hedder Captain Monica Rambeau, MEN Kamala Khan/Ms. Marvel er den tredje hoveperson i filmen. Det er hun også i nærværende bind: ”Generation hvad nu?”

I det første bind i denne serie fik vi de fem første amerikanske hæfter, her følger de næste seks, et hæfte/kapitel mere end i første ombæring. I slutningen af det forrige bind blev læseren introduceret for Inventor, som jo betyder opfinderen, han er overskurken i dette bind, og godt nok en sær en af slagsen, hvor Ms. Marvel på heltesiden møder Wolverine i hans gamle gule dragt (og hans kræfter er borte, men det er en anden historie), Captain America, Medusa fra Inhumans og ta-da-a-ah: Lockjaw: Her er forlagets version hentet fra bagsiden:

”Hvem er Inventor, og hvad vil han med Ms. Marvel og alle hendes venner?
16-årige Kamala Khan har allerede rigeligt at se til med at være teenager, passe skolen, leve op til familiens forventninger og holde sin nye identitet som superhelten Ms. Marvel hemmelig. Derudover har hun ikke helt nemt ved at spille cool, da hun pludselig løber ind i Wolverine. Og hvordan skal hun få overbevist sine forældre om, at hun godt må beholde sin nye hund Lockjaw - når den nu er på størrelse med en Folkevogn?”

Som man kan, se er der nok at tage fat på. Den første tredjedel foregår i Jersey Citys kloakker, hvor Wolverine dukker op og hjælper til mod de krokodiller, som vi alle ved findes dér i kloakkerne. Her møder vi også skurken med parakithoved, eller gør vi…? Her er megen fin dialog med godt humør og humor trods situationens alvor, come on, der kæmpes mod store krokodiller, og de går til den. Disse to indledende kapitler tegnes af Jacob Wyatt, efterfølgende tager Adrian Alphona, som tegnede bind 1, over i resten af fortællingen. Det er et godt bytte. Der er mere fyld i baggrundene og figurerne er mindre sjuskede, når f. eks. der skal tegnes småt. Efter kloakeventyret får Ms. Marvel følgeskab af Lockjaw qua Medusas mellemkomst og her tager hovedhistorien egentlig form, og vi får også Ms. Marvels venner på banen i form af jævnaldrende skolekammerater og venner. Det går over stok og sten, og der er megen action og gang i den.

Udstyret er som vanligt fint nok, glat papir, klare farver, som denne serie kan bære, det kendte ”lidt større end almindelige hæfter” – format, som jeg er vild med, men en spøjs detalje er det, at på inder-coveret står et lille referat af bind 1, fint nok, og også krediteringer, men lidt tidligt, og allerede på side 1 går historien i gang. Denne slutter så også på inder- coveret af bagsiden. Der er altså ikke noget Marvel - mønstret papir eller titelblad som sådan, andet end som sagt det førnævnte på inder-coveret. I andre udgivelser har der ellers været rigeligt med fyldpapir først og sidst, men ikke her. Det virker lidt skrabet, men det er der sikkert en god grund eller forklaring på. Alle forsider er med som indledning til hvert kapitel/hæfte; undtaget er forsiden til det amerikanske nummer 6, som jo burde åbne dette bind, men den forside blev brugt til det danske bind 1, så vi er ikke gået glip af noget.

Det er en frisk tegneserie, og sikkert klogt nok at få den udgivet, mens The Marvels er i biograferne, selvom jeg ikke har hørt megen begejstring derude om dette produkt på det store lærred. Det skal dog ikke lastes nærværende bind, som er endnu et fint møde med en af Marvels nyere karakterer.

Der bliver 4 hundeskåle til Lockjaw og konsorter.


ANMELDT AF HENNING BRAUNSTEIN


Titel: Ms. Marvel, bind 2: “Generation hvad nu?”
Tekst: Willow Wilson
Tegninger: Jacob Wyatt, Adrian Alphona
Farvelægning: Ian Herring
Oversat af Astrid Skov-Jakobsen med tak til David Namisato & Irma Knivila
HC, 168 sider i farver
Pris: 168,-
Forlag: Fahrenheit/Faraos
ISBN: 9788771762327
Så bli'r det ikke meget bedre - desformedelst!!! Ihvorvel!!!
Besvar