Det er selvfølgelig altid svært at sige nej til den flinke mand...Så jeg hopper ud i det:
1. Her er mit tegnebord i privaten, som egentlig bare er en lyskasse som jeg har haft i ca. 15 års tid. Jeg bruger den ikke så meget længere af grunde jeg kommer tilbage til senere. Mange af striberne bliver tegnet på Gimle, som jeg så skanner ind på min egen PC'er i privaten.

2. Ved siden af tegnebordet har jeg mit skrivebord hvor jeg har min PC'er, min skanner og min uundværlige Wacom digitizer/tegneplade (Unskyld rodet!



3. Her er hvad jeg bruger til selve tegningen:
Viskelæder, en Uni auto eraser som er god til at viske i små områder på tegningen, En 0,7 mm stift-blyant fra Rotring samt lyseblå Color Eno stifter fra Pilot.
Af tusch-penne bruger jeg for det meste Pentel Stylo JM10, som er trykfølsomme så man kan variere tykkelsen i stregen, samt en Paper Mate som er god til talebobler og udfyldning af sorte områder. Derudover bruger jeg lineal samt en vinkelmåler.
Papiret i dette eksempel er fra en almindelig skitseblok, men ellers bruger jeg for det meste Bleedproof Marker papir fra Letraset.

4. Når jeg har fået en ide til en stribe skynder jeg mig at lave en grov skitse. Der bliver kun lige tegnet og skrevet nok til at jeg selv kan tyde den på et senere tidspunkt.
Teksten ændrer sig som regel også mange gange under processen.
Jeg fik ikke lavet en skitse til den stribe jeg bruger som eksempel, da jeg lavede den med det samme som jeg fik ideen (Det hænder en sjælden gang imellem).
Men her ser i en grovskitse fra en ældre stribe (Som Berti burde nikke genkendende til


5. I striben skal jeg tegne en løvblæser. Jeg har en ide om hvo'n så'en en fætter ser ud, men for at få den til at ligne en rigtig en, må jeg gå på nettet. Jeg beslutter mig for at bruge dette foto som reference:

6. indtil for nylig har jeg brugt lysbord når jeg skulle rentegne og lavede derfor skitsen med en almindelig HB blyant.
Nu er jeg dog ved at finde mig til rette med at lave skitsen med en blå stiftblyant og så rentegne direkte ovenpå skitsen.
Det er en smagssag hvilken metode man bruger, da resultatet næsten bliver det samme.
jeg tegner striben i størrelsen: 25,6 x 8,7 på et A4 ark. Jeg nøjes med at markere hjørnerne og bekymrer mig ikke så meget om selve rammerne endnu.

7. Så begynder selve rentegningen. Jeg bekymrer mig ikke så meget hvis jeg laver lidt småfejl, da jeg retter striben til i Photoshop. Det samme gælder rammerne.
Jeg har endnu ikke helt styr på hvad han nøjagtigt skal sige på sidste billede, men jeg har skrevet et par stikord ned omkring løvblæseren. Jeg vil også kunne ændre taleboblen i Photoshop hvis det skulle blive nødvendigt.

8. Nu bliver striben skannet direkte ind i Photoshop. Jeg sætter resolution på 300 dpi og vælger Greyscale i Color mode. Det gør at alle de blå streger forsvinder.
9. UPS!!... Fordi jeg brugte noget lorte papir til at rentegne på, kom der en masse små tusch-klatter på tegningen. Dem fjerner jeg med Eraser-tool. Det kunne have været undgået hvis jeg havde brugt noget Bleedproof Marker papir.

10. I Levels kører jeg henholdsvis den sorte og den hvide slider mod midten, så tuschstregen bliver rigtig sort og alt gråt forsvinder.

11. Tegningen blev skannet lidt skævt, så jeg hiver en Guideline ned så jeg kan se hvor den skal være lige. Derefter går jeg i Image > Rotate Canvas > Arbitary og retter den til indtil den flugter med mine markeringer.

12. Nu skal jeg have lavet rammerne.
Først fører jeg Guidelines (De blå streger) til hvor rammerne skal være.

Med Marquee Tool (M) og ved at holde Shift nede markerer jeg rammerne.
Derefter vælger jeg Select > Inverse. Jeg vil fylde alt udenom rammerne med hvidt. Det gør jeg ved at vælge Edit > Fill og sørger for at farven er hvid.
Endnu engang vælger jeg Select > Inverse.
Rammerne laver jeg ved at vælge Edit > Stroke, vælge Width: 10 px (Eller hvor tyk man nu vil ha' den) og sort i Color.

13. Det er nu tid til at nusse med detaljerne. På det midterste billede skal der falde en masse blade. Jeg tegner 4-5 forskellige blade og bruger så Clone Stamp Tool (S) til at lave en masse kopier af dem.
Her burde jeg nok have lavet et nyt lag til bladene, men det var sent, jeg var træt og bla bla.
Ved hjælp af Brush- og Eraser Tool har jeg også ladet boblen med spørgsmålstegnet gå ud over rammen. Det er også nu jeg laver de sidste ændringer i ansigterne, tøjet og hvad man nu har lyst til.

14. Så er det tid til at fylde taleboblen...og det helst med noget sjovt!
Jeg laver et nyt layer, vælger Horizontal Type Tool (T) vælger en passende font jeg har fundet på nettet. Her kan jeg selvfølgelig variere størrelsen, tykkelsen, mellemrum mellem bogstaver o.s.v.

15. Nu mangler jeg bare at gemme striben. Først gemmer jeg den som alm. Photoshop fil i tilfælde af at jeg skal ind og lave ændringer senere hen.
Under Layers vælger jeg Flatten Image og gemmer den også som TIFF fil, som er det format avisen foretrækker.
Og sådan endte den så med at se ud:
